Cursus Tekenen en Schilderen


Atelieradres: Conventstraat 2 in Huissen


NIEUW: 3-Daagse Spoedcursus Schilderen en Tekenen

Maria Diduch verzorgt onder haar begeleiding een 3-daagse cursus in tekenen en schilderen in alle technieken. Er wordt geschilderd met acryl op doek, getekend met pastel, kleurpotloden, grafiet, oostindische inkt, houtskool enz.

De cursus wordt op drie maandagen gehouden van 13.30 tot 16.30 uur in kleine groepen van 5 a 8 personen. Onder individuele begeleiding schildert u een schilderij op doek of maakt u een aantal tekeningen op karton of pastel tekenpapier. Voor een all-in prijs van 60 euro ontvangt u ook de benodigde materialen.

Als je altijd al hebt willen schilderen of tekenen en wilt u uw creativiteit nieuw leven inblazen, wees dan van harte welkom!

Neem telefonisch of per e-mail contact op voor vragen en opgave.

NIEUW: 1-Daagse Workshop Schilderen en Tekenen

Maria Diduch verzorgt onder haar begeleiding een 1-daagse workshop in tekenen en schilderen in alle technieken. Er wordt geschilderd met acryl op doek, getekend met pastel, kleurpotloden, grafiet, oostindische inkt, houtskool of monotype printtechnieken. De cursisten kunnen zelf kiezen met welke techniek(en) ze aan de gang willen op deze dag.

De workshop wordt op drie maandagen gehouden van 10.00 tot 16.30 uur in kleine groepen van 5 a 8 personen. Onder individuele begeleiding schildert u een schilderij op doek of maakt u een aantal tekeningen op karton of pastel tekenpapier. Voor een all-in prijs van 50 euro ontvangt u ook de benodigde materialen en wordt er een lunch voor u geserveerd.

Als je altijd al hebt willen schilderen of tekenen en wilt u uw creativiteit nieuw leven inblazen, wees dan van harte welkom!

Neem telefonisch of per e-mail contact op voor vragen en opgave.

Dit is ook een ideale gelegenheid om je familielid of een vriend te verrassen met een origineel verjaardaaggeschenk! U kunt namelijk ook een cadeaubon kopen voor deze 1-daagse workshop en deze schenken.

NIEUW: Cursus Monotype Printtechniek

Monotypes zijn eenmalige afdrukken vervaardigd op een glasplaat of op een andere gladde ondergrond. Dit is een techniek die tot prachtige en kwalitatieve prenten kan leiden. De basisdruk van de monotype wordt meestal verder afgewerkt door het werk meerdere malen te overdrukken met transparante of dekkende verfen. Dit levert prachtige varierende drukeffecten met verschillende structuren en texturen waardoor er een levendige compositie tot stand kan worden gebracht.

Maria Diduch biedt onder haar begeleiding een 3-daagse cursus aan in deze Monotype Printtechniek. De workshop wordt op drie dinsdagen gehouden van 13.30 tot 16.30 uur in kleine groepen van 5 a 8 personen. Voor een all-in prijs van 60 euro ontvangt u ook de benodigde materialen.

Neem telefonisch of per e-mail contact op voor vragen en opgave.

Jaarcursus Tekenen en Schilderen


De cursus “Tekenen & Schilderen” staat al meer dan 25 jaar onder begeleiding van Maria Diduch , een ervaren docente en gerenommeerde beeldende kunstenares.

De cursus wordt gehouden op de volgende dagen:
  • Dinsdag van 14.00 tot 16.30 uur
  • Dinsdag van 19.30 tot 22.00 uur
  • Maandag van 19:30 tot 22.00 uur

Als beginner maakt u in de eerste 10 à 15 lessen kennis met de basisprincipes van het tekenen van de natuur: stilleven, landschappen en portret. Er wordt gewerkt met verschillende tekenmaterialen, zoals potlood, houtskool, inkt en pen. U leert veel over vorm, compositie en kleurgebruik. In het tweede deel van de cursus gaat de aandacht uit naar het schilderen. Er wordt met name gewerkt met pastelkrijt, aquarel - en olieverf. Na overleg met de docente mag er eventueel ook gewerkt worden met andere materialen, zoals acryl en gouache. De lessen worden ondersteund door benodigde stencils, die door de docente worden verstrekt.
Doordat er in kleine groepen wordt gewerkt, kan de docente veel aandacht schenken aan individuele begeleiding, wat tevens zorgt voor een prettige werksfeer. De cursus is ook geschikt voor gevorderden, die zich in de verschillende technieken verder kunnen verdiepen. Bij mooi weer is er mogelijkheid om buiten te schilderen en/of tekenen.
Algemene informatie:


  1. Het cursusjaar start in september en eindigt in eind april.
  2. De lessen worden gegeven in het atelier van Maria Diduch in Huissen, Conventstr.2
  3. De cursisten dienen voor hun eigen teken- schildermaterialen te zorgen.
  4. Jaarcursus omvangt 6 blokken en het is een verplichting deze volledig tot het einde van cursusjaar te volgen.
  5. De kosten zijn 50,- euro per blok à 5 lessen. Deze cursus wordt gegeven op disdag middag en op avond in kleine groepen van 5 tot 7 personen.
  6. Voor deze cursussen is aanmelding mogelijk via dit inschrijfformulier (click op link).


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maria Diduch per e-mail of telefoon:

E-mail: diduch@kpnplanet.nl
Tel: 024-3578171Hieronder kunt u foto's bekijken van diverse werken vervaardigd door de cursisten van Maria Diduch en ziet u hoe cursisten aan het werk zijn tijdens de lessen in haar atelier: