WORKSHOP Papierscheppen in Atelier in Huissen op 4 juni 2016

Het is nog mogelijk om zich in te schrijven voor een workshop papierscheppen. Deze wordt gegeven op de hele dag op 4 juni 2016 in mijn atelier vanaf 10.00 tot 17.00 uur. In de prijs van 75 euro zijn alle materialen, een royale lunch en drankjes inbegrepen. U kunt meer lezen over de workshop verder beneden. Voor vragen en/of aanmelding kunt u terecht per email op E-mail adres: diduch@kpnplanet.nl

Papierscheppen

Papierscheppen is een creatief proces dat makkelijk toegankelijk is en ons de ruimte biedt om in onze verbeelding te duiken en iets te creëren dat je met anderen kunt delen. De mogelijkheid om te werken met verschillende hulpmiddelen en stoffen biedt onuitputtelijke mogelijkheden om papier te scheppen.

De deelnemers maken kennis met de ambachtelijke techniek van het papierscheppen en leren ook om te gaan met de eigenschappen van deze materies en diverse andere technieken. Experimenteel werken met natuurlijke materialen vormt het uitgangspunt. Aan de hand van cellulose, bereid uit katoen, worden er vellen papier geschept met de nodige additieven erin verwerkt. Deze workshop verbindt een aantal elementen:

  • Werken met vezelpapier: vellen papier maken met daarin elementen van planten en vezels verwerkt.
  • Toepassing van relief en blinddruk: schilderen met papierpulp.
  • Toepassing van kleurpigmenten.
  • Collage maken op geschept papier met de zgn. ‘nat-in-nat‘ techniek.

Deze werkzaamheden zijn bedoeld als een verdieping van de eigen creativiteit voor mensen die op zoek zijn naar een stukje ontspanning met bijvoorbeeld hun collega’s. Voor professionele kunstenaars is de workshop een kennismaking met een nieuw medium, zodat zij hun beeldende taal hiermee kunnen verdiepen.

De workshop staat onder begeleiding van Maria Diduch , een ervaren docente en gerenommeerde beeldende kunstenares. De workshop wordt gehouden in haar atelier in Huissen aan de Conventstraat 2. Er wordt gewerkt in kleine groepen van minimaal 5 en maximaal 8 personen.

De benodigde materialen, gereedschappen, een informatie-boekje en een lunch zijn inbegrepen in de prijs

Aanmelding voor deze workshop is mogelijk via e-mail: diduch@kpnplanet.nl